Vogeltown House

Completed 2007

Alterations.

Work focused on the kitchen and eating places in this house, designed by architect Frederick Ost in 1949. The alterations increased the floor area from 80 to 84 square metres.

Design decisions were based on the expression of what it means to cook and eat in this home, while making the most efficient use of space. Kitchen and dining areas are combined and a large window above a linear bench gives a view out to Wellington’s south coast. A door to the garden means the cook can easily pick herbs. The length of one wall was determined by the sideboard units that belonged to the owner’s grandparents.

In acknowledgement of the original architect, the glass in the kitchen’s new sliding door displays a graphic from ‘Swallows’ – a book of his poetry.


Vogeltown House Vogeltown House Vogeltown House Vogeltown House Vogeltown House